fredag 9 januari 2009

Bästa brownien

Eftersom det kom ett önskemål på receptet på brownien så kommer det här!

Tilläggas bör att receptet räcker till en hel braspanna och kakorna går jättebra att frysa. Så för er häpnar över tex sockermängden vill jag lugna er med att det blir en stor sats, med många kakor :)


Bästa Brownien!!

.

Botten:

.

  • 5 ägg
  • 7 dl socker
  • 200 g smält smör
  • 6 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 3,5 dl mjöl
  • Valfri mängd grovhackade valnötter (jag brukar använda 2 påsar från "den lille nötfabriken)

.

Vispa upp ägg och socker lite grann (det behövs inte så mycket). Rör i det smälta smöret i äggsmeten. Tillsätt de torra ingredienserna och rör till en blank, jämn smet. Blanda i nötterna. Häll i en långpanna, antingen smord eller med papper i botten. Grädda långt ner i ugnen, 200 grader, 15-20 minuter. Koka under tiden krämen…

.

Kräm:

.

  • 150 g smör
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 4 msk socker
  • 3 msk kakao

.

Blanda allt i en kastrull och koka till en simmig kräm, i ca 20 minuter. Häll krämen på den varma/ljumna kakan och låt stå kallt, gärna över natt.

.

Skär, ät, njut!


Inga kommentarer: